Vihiluoto

Vihiluotoon perustettiin keväällä 2006 kylätoimikunta, joka myöhemmin rekisteröitiin Vihiluodon kyläyhdistys ry:ksi. Yhdistys on kehittänyt aluetta asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön muun muassa rakentamalla luontopolun. Tämä polku kulkee rannan alueella, ja lintutornikin sieltä löytyy.Torpan rannassa on neljä lentopallokenttää, sekä frisbeegolf rata.

Torpan läheisyydestä löytyy myös jalkapallokenttä, sekä skeittiramppi. Talvisin jalkapallokentän tilalle tulee luistelukenttä.

EU:n osittaisella avustuksella on rakennettu talkoovoimin kanava ja sen ylittäviä siltoja.

Alueella on myös lasten uimapaikka ja pienvenesatama.

Vihiluodon historiaa

Vihiluoto on jääkauden luoman harjumuodostuman pää. Muodostuma saa alkunsa noin 90 kilometrin päästä, Rokuan vaaroilta. Sieltä se jatkuu eriasteiseina lajittuneina hiekan ja soran kerrostumina päätyen viimein Kempeleen harjuna mereen Vihiluodossa.

Aikoinaan Vihiluodon saviperäisiä maita on poltettu tiiliskiviksi. Tanssilavalla järjestettiin kesäiltaisin kunnon "jytkyjä". Rannalla pidettiin lapsille leirejä ja opeteltiin Kajavan Jukan opastuksella uimaan. Mökkiasutuksen tuntumaan nousi pikkuhiljaa vakinaista asutusta lentokentän tieltä rantaa kohti.Viime vuosituhannen vaihteen jälkeen rannat kaavoitettiin omakotialueeksi ja hulppeita taloja onkin noussut koko alue täyteen.