Vihiluoto

Vihiluotoon perustettiin keväällä 2006 kylätoimikunta, joka myöhemmin rekisteröitiin Vihiluodon kyläyhdistys ry:ksi. Yhdistys on kehittänyt aluetta asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön muun muassa rakentamalla luontopolun, joka kulkee rannan alueella, josta löytyy myös lintutorni. Torpan rannassa on kuusi rantalentopallokenttää ja frisbeegolfrata.
Aivan vierestä löytyy myös jalkapallokenttä, sekä skeittiramppi.
Talvisin jalkapallokentä toimii luistelukenttänä.

EU:n osittaisella avustuksella on rakennettu talkoovoimin kanava ja sen ylittäviä siltoja.

Alueella on myös vasta kunnostettu hiekkaranta, sekä pienvenesatama.

Vihiluodon historiaa

Vihiluoto on jääkauden luoman harjumuodostuman pää. Muodostuma saa alkunsa noin 90 kilometrin päästä, Rokuan vaaroilta. Sieltä se jatkuu eriasteiseina lajittuneina hiekan ja soran kerrostumina päätyen viimein Kempeleen harjuna mereen Vihiluodossa.

Aikoinaan Vihiluodon saviperäisiä maita on poltettu tiiliskiviksi. Tanssilavalla järjestettiin kesäiltaisin kunnon "jytkyjä". Rannalla pidettiin lapsille leirejä ja opeteltiin Kajavan Jukan opastuksella uimaan. Mökkiasutuksen tuntumaan nousi pikkuhiljaa vakinaista asutusta lentokentän tieltä rantaa kohti.Viime vuosituhannen vaihteen jälkeen rannat kaavoitettiin omakotialueeksi ja hulppeita taloja onkin noussut alue täyteen.